OAKLAND, California — I Yankees’ siste serie på Colosseum brukte de lørdagen på å lansere noen siste suvenirer på tribunen.

Aaron Judge, Giancarlo Stanton og Anthony Volpe gikk alle gårdsplassen med monstereksplosjoner som reiste til sammen 1287 fot for å gi et offensivt utbrudd.

På et stadion som lenge fungerte som en fotballbane, scoret Yankees et touchdown og sparket et feltmål da de nærmet seg å avslutte AL East med en 10-0 seier over A-ene.

Med seieren, kombinert med at Orioles tapte tidligere på lørdag, tok Yankees (91-64) tilbake en fem-kamps ledelse på toppen av divisjonen med syv kamper å spille og kuttet det magiske tallet sitt for å vinne AL East til tre.

Yankees’ 15. tosifrede scoringskamp for sesongen var mer enn nok løpsstøtte for Carlos Rodon, som navigerte litt trafikk for å kaste seks shutout-omganger.

Venstrehenderen spredte fem treff og ett gange, og fortsatte et solid løp mot oktober mens han senket ERA til 3,98 i sin 31. start på året.

Dommerens hjemmeløp var hans 54. for sesongen, et 425 fots soloskudd i den syvende omgangen som ga Yankees opp 7-0.

Elleve år etter at han tok slagtrening med Yankees på Colosseum som 21-åring som nettopp hadde blitt deres første-runde draftvalg, fortsatte Judge sin historiske sesong.

Han ble med Babe Ruth som bare den andre Yankee som spilte inn to sesonger med minst 54 hjemmeløp.

Hjemmeløpene fra Volpe og Stanton var i mellomtiden oppmuntrende tegn for to av lagets streakest slagere. Det er ofte ingen mellomting mellom varmt og kaldt for duoen, men hvis Yankees har slike som Stanton og Volpe rullende samtidig, blir lineupen deres så mye dypere og farligere.

Da han kom inn i denne serien, var Volpe bare 5-for-44 (0,114) uten ekstra-basetreff i løpet av de siste 13 kampene.

Men han samlet en natt med tre treff på fredag ​​og holdt seg varm på lørdag, og knuste et 421 fots solo-homerun i andre omgang – den lengste i karrieren – for 3-0 ledelsen mot tidligere Yankees venstrehendte JP Sears . Det markerte Volpes første hjemmeløp siden 3. august, og spilte 41 kamper uten en.

Stanton hadde vært like kald i det siste.

Etter grunnstøting i et dobbeltspill i første omgang lørdag (som scoret et løp fra tredje), var han 5-for-42, inkludert seks strikeouts i de to siste kampene hans.

Men på ekte Stanton-vis kom han ut av lavkonjunkturen med et måneskudd, og slo et treløpsskudd 441 fot utenfor Sears i tredje omgang og gjorde 6-0.

Yankees ga Rodon en ledelse å jobbe med fra starten, og plasserte et par løp i toppen av den første.

Singler av Gleyber Torres og Juan Soto ble fulgt av en ni-pitch walk fra Judge for å laste basene for Stanton, som slo inn i et dobbeltspill som scoret Torres fra tredjeplass.

Jasson Dominguez kom opp neste og rev en singel gjennom venstresiden og gjorde 2-0.

Etter at Judge gikk dypt av rettighetsavlasteren Brandon Bielak for å lede den syvende, hopet Yankees på med tre løp til for å nå tosifrede. Volpe kjørte i ett løp etter en feltspillers valg før Torres la til en to-løps singel for 10-0 ledelsen.

Åtte av de ni Yankees i startoppstillingen registrerte minst ett treff mens alle nådde base trygt.

Mark Leiter Jr. lettet Rodon i den syvende og kastet to perfekte omganger med tre strikeouts før Tim Mayza stengte den niende.