Ideen om å ankomme Atlanta for den nest siste serien i den ordinære sesongen med bare en matematisk sjanse for sluttspillet ville sannsynligvis vært velsmakende for Mets da de sist forlot byen i april.

Nå får Mets bonuspakken.

De sitter i førersetet.

Den siste oppgaven før den mye etterlengtede serien ble håndtert søndag kveld, da Mets fikk en shutdown bullpen-prestasjon i en 2-1-seier over Phillies foran et utsolgt publikum på 43 139 på Citi Field i den ordinære hjemmefinalen.

Neste stopp er Atlanta, med et National League-jokerkort der for å ta med.

Da Edwin Diaz fullførte finalen av sin redning med to omganger, var ledelsen på to spill over Braves for NLs tredje jokerkort sikker.

To seire på tre kamper på Truist Park (siden Mets ville holde tiebreaker basert på head-to-head med Braves) vil garantere Mets deres andre postseason-opptreden på tre år.

Fortsatt i spill for Mets er NLs andre jokerkort (som de er uavgjort med Arizona).

Og hvis det å vinne tre av fire mot Phillies ikke var stort nok, var det tilfredsstillelsen ved å la en forhat rival ta sin NL East-tittelfeiring et annet sted (Philadelphia trenger én seier eller et Mets-tap for å vinne).

Phil Maton, Jose Butto og Diaz kom sammen for fire scoringsløse omganger med lettelse denne kvelden – Brandon Nimmo lanserte en start-homer mot Zack Wheeler i den sjette – da Mets fullførte en 6-1 hjemmebane.

Pete Alonso, i potensielt sin siste hjemmekamp med Mets – han er satt til å slå free agency etter sesongen – fikk stående applaus da han kom til platen i første omgang.

Mets-sluggeren løftet hjelmen for å anerkjenne publikum før han tok et kalt tredje slag. Alonso gikk 0-for-4 med tre strikeouts.

Tylor Megill fikk problemer med å telle pitch og ble fjernet etter bare fire omganger der han tillot ett løp på fire treff og to gange med seks strikeouts.

Det var andre gang på hans fire siste starter at Megill (som kastet 83 plasser) varte bare i fire omganger.

Megill trengte 35 plasser gjennom en første omgang der han tillot ett løp og lot basene være fulle.

Alec Bohm leverte en RBI-singel for å gi Phillies en 1-0-ledelse etter at Trea Turner hadde enkelt og nådd andreplass på en vill pitch.

Nick Castellanos slo singel etter Bohms treff og Bryson Stott gikk for å laste basene før JT Realmuto ble trukket tilbake.

Tyrone Taylor strøk en RBI-singel i den andre og utlignet 1-1. Mark Vientos strøk en to-out-double mot Wheeler før Taylor leverte.

Luisangel Acunas svingende støpe satte løpere på hjørnene med to outs, men Wheeler samlet seg for å slå ut Jose Iglesias (hvis singelen i den første omgangen utvidet hans slagrekke til 16 kamper).

Megill slapp unna problemer i den fjerde ved å pensjonere Johan Rojas etter å ha overgitt en singel med to ut til Castellanos og gått Brandon Marsh med to outs.

Nimmo hoppet på Wheelers første bane i den sjette omgangen og ryddet gjerdet til høyre for å gi Mets en 2-1 ledelse.

Homeren var Nimmos 22. av sesongen og tredje på hans seks siste kamper.