Jordi Fernandez fikk sin første seier som NBA-hovedtrener. Nets fikk sin første seier for sesongen, 115-102, over Milwaukee.

Og det utsolgte publikumet på 17 926 på Barclays Center dro glade hjem – inkludert familien til Fernandez, hvorav flere fløy inn hele veien fra Spania for å nyte øyeblikket.

«Veldig spent. Min kone er her, barna mine er her, foreldrene mine er her, min svigermor og mannen hennes er her,” sa Fernandez, den første NBA-hovedtreneren fra Spania. Nå er han den første spanjolen som vinner. «Det blir ikke bedre enn dette, fansen, ikke sant?

«Så jeg snakker om meg selv og familien min. Og så er det alltid godt å spille hjemme. Du vet, den ekstra energien du har den sjette spilleren bringer med fansen. Det er ganske kult, og jeg er spent på å spille vår første kamp her.»

Det var en første kamp, ​​en hjemmeåpning, som brøt alle slags negative rekker for Brooklyn (1-2).

Nets hadde droppet de tre siste hjemmeåpningene sine, og ga den verste sklien i lagets historie (gjort to ganger, fra 1991-93 og 1987-89).

Og Nets hadde tapt fem strake mot Bucks, som dateres tilbake til deres siste seier 23. desember 2022. Og selvfølgelig er Nets-fansen fortsatt traumatisert av det knusende semifinaletapet i Eastern Conference med syv kamper året før.

Men på søndag ledet disse gjenoppbyggende Nets med 22 og brøt begge glidene.

De gjorde det bak Cam Thomas’ høye 32 poeng – 25 i andre omgang – og poengvakt Dennis Schroders 29 poeng og seks assists.

De er de første lagkameratene i Nets historie som scoret 25 i en hjemmeåpning, ifølge Elias Sports Bureau.

Ikke bare brukte Nets et 10-0-løp i fjerde kvartal for å snu en fire-poengs ledelse til en 14-poengs pute, deres spreke forsvar holdt superstjernen Giannis Antetokounmpo litt i sjakk.

Den tidligere MVP-en har fullstendig dominert Nets i det siste, hans nest høyeste karrieregjennomsnitt mot ethvert lag som kommer mot Brooklyn. Han hadde gjennomsnittlig 29,7 poeng mot Nets i 2023-24, og 34,0 mot dem året før. Antetokounmpo endte med 22 poeng, kun åtte i første omgang.

Etter 17-16 etter at Damian Lillard (21 poeng, fire assists, fire returer) slo et frispark med knappe fire minutter igjen av det første kvarteret, kastet Nets av seg ni ubesvarte poeng for å gripe momentumet.

Schroder fant den spenstige spissen Ziaire Williams for en drivende opplegg for å avslutte oppløpet og gi Nets en 25-17 ledelse med 1:44 igjen av perioden. De holdt stort sett den ledelsen resten av omgangen.

Brooklyns ballbevegelse overgikk skytingen deres, og manglet åpent utseende etter åpent blikk. Men til tross for at de bare traff 34,7 prosent i omgangen og ble slått på plankene, 31-24, holdt forsvaret dem inne. De ledet med tre til pause.

Ben Simmons fant Dorian Finney-Smith for en 3-poenger for å legge puten til 61-54 med 8:25 igjen i den tredje.

Brooklyn mistet ledelsen på et 12-4 Bucks-løp, begrenset av Antetokounmpos frispark. Men de tok det igjen for en 83-78 kant inn i den fjerde.

Nets klamret seg til en 89-85-ledelse som i beste fall var svak, og satte inn Schroder-frikast og en Thomas 3-poenger rundt Bucks-vakten AJ Greens tapte 3-poengsforsøk.

Deretter ble Schroder sendt hardt til banen av en Flagrant 1 fra Pat Connaughton – sprang opp og måtte holdes tilbake fra å gå etter Milwaukee-vakten. Han slo det påfølgende frisparket for en ledelse på 96-85.

Thomas og én presset den til 99-85 med 7:04 igjen. Nets polstret ledelsen til 22 og holdt fast.