Dodgers hadde en sjanse rett ut av startportene fredag ​​til å komme på brettet i spill 5 av NLCS.

Og med Shohei Ohtani på tredjeplass uten noen ute, virket det som en enkel sak.

Men så løp ikke superstjernen når han sannsynligvis burde ha gjort det – og Dodgers ble holdt utenfor brettet.

Og manager Dave Roberts var brutalt ærlig om hvordan han følte om Ohtanis avgjørelse.

Med løpere på andre og tredje og ingen ute i første omgang mot Mets-starter David Peterson, slo Teoscar Hernandez en grounder til kortstopperen Francisco Lindor – som spilte på normal dyp dybde, noe som ville ha innrømmet et løp.

Men Ohtani frøs på tredje og scoret ikke.

To battere senere slapp Mets problemer og holdt Dodgers utenfor brettet.

På toppen av tredje omgang intervjuet Foxs Ken Rosenthal Roberts inne i gjestehallen, og Roberts virket overrasket over at Ohtani ikke travet hjem med kampens første løp.

«Ja, jeg vet ikke, det var cornere der inne, ballen til midten av banen. Jeg tror han bare hadde en hjernekrampe og låste seg der, sa Roberts. «De bygde litt fart, og forhåpentligvis klarer vi det.»

Mets svarte i bunnen av den første med en tre-løps homer fra Alonso, selv om Dodgers scoret ett løp i det andre og gjorde 3-1.

Mets scoret deretter fem løp i bunnen av den tredje for å åpne kampen.