INDIANAPOLIS – Jalen Brunson ble tross alt ikke felt. Men det blir ingen gjennomgang av det kontroversielle no-call på en sannsynlig målvakt.

Ligaen fastslo at dommerne bare slo en samtale i sin to-minutters rapport fra fredagens kamp 3, da Pascal Siakam burde ha blitt fløytet for en offensiv foul med 1:57 igjen.

Men på New Yorks siste viktige besittelse, absorberte Brunson bare «marginal kontakt» fra Andrew Nembhard før han lanserte en feilaktig potensiell uavgjort trey med 9,3 sekunder igjen, sa ligaen.

«Nembhards (IND) hånd kommer ned og marginal kontakt oppstår med Brunsons (NYK) arm før hans oppadgående skytebevegelse,» het det i rapporten.

Det var et av få spill som opprørte Knicks i fjerde kvartal av 111-106-nederlaget mot Pacers på fredag.

En annen var en blokk fra Myles Turner på Josh Harts layup-forsøk, med repriser som viste at det sannsynligvis var målvakt. Men siden spillet skjedde med 2:03 igjen, var det ikke en del av ligaens to-minutters rapport.

– Jeg vet at det var en målvakt. Jeg så det, sa Hart. – Det var en målvakt. Men de kalte det tydeligvis ikke.»

OG Anunoby ble offisielt utelukket fra søndagens kamp 4 mens Pacers la til noen nye skader i rapporten.

Tyrese Haliburton, som haltet ut av presseren etter kampen fredag, er oppført som «tvilsom» med spasmer i korsryggen, en sakral kontusjon (forslått haleben) og høyre ankelforstuing.

Aaron Nesmith, som ble brukt som Brunson-stopper i spill 3, er også «tvilsom» med ømhet i skulderen.

Brunson, som har kjempet mot en sår fot, var ikke oppført i skaderapporten.

Knicks har ingen pingpongballer i draftlotteriet, men det er perifer interesse, og NBA-verdenen vil se søndagens trekning, som finner sted i Chicago rett før tipset mot Pacers i kamp 4 i semifinalen i Eastern Conference.

Pistons and Wizards har de beste oddsene for å få toppvalget, etterfulgt av Hornets, Trail Blazers og Spurs.

Hvorfor er det viktig for Knicks? De eier både Pistons og Wizards valg i 2025, men de er beskyttet. Med Wizards er 2025-utvalget topp-10 beskyttet.

Følg The Posts dekning av Knicks i NBA-sluttspillet

Pistons’ valg? Topp-13 beskyttet.

Selv om det er umulig å forutsi, kan en lotto-seier for enten Pistons eller Wizards gi dem en stjerne i draften og presse disse lagene til en bedre rekord neste sesong – og dermed øke sjansene deres 2025-valg formidler til Knicks.

Hvis Wizards-utvalget ikke formidler i 2025, blir det topp-8-beskyttet i 2026. Hvis Pistons-utvalget ikke formidler i 2025, blir det topp-11-beskyttet i 2026.

I dette kommende utkastet har Knicks de 24. og 25. valgene, med tidligere høflighet av Mavericks som den endelige betalingen for Kristaps Porzingis-handelen.

Draftklassen for 2024 anses som svak uten konsensus nr. 1, selv om Alex Sarr fra NBL får mest trekkraft.

Den første tilpasningen til Anunobys fravær fungerte ikke.

Precious Achiuwa startet på kraftspissen, men registrerte bare 22 minutter i Game 3-tapet, og satt hele fjerde kvartal etter å ha gått uten mål i 11 minutter av det tredje.

Totalt sett scoret Achiuwa bare fem poeng med to turnovers og en lagets dårligste nettvurdering på negativ-14,6 – selv om han hadde fire offensive returer og tre blokkeringer.

Miles McBride fikk mesteparten av det fjerde kvarteret som den femte starteren sammen med Brunson, Hart, Donte DiVincenzo og Isaiah Hartenstein.

Men Knicks ble kalde i den siste perioden, og klarte bare 16 poeng på 21 prosent skyting.

Vanligvis ville Anunoby vært med i kampen i løpet av den strekningen, og han har vært en av de beste spillerne i fjerde kvartal i sluttspillet for Knicks.

«Målet er nå å være akkurat der, målet er å sette oss i en posisjon med ledelsen på slutten og ikke måtte spille ned til tråden,» sa McBride. «Men åpenbart er det sluttspillet, og når disse tingene skjer, må vi være det mer mentalt tøffe laget. Vi kan ikke snakke om å være slitne, vi kan ikke snakke om å ikke henrette. Vi må bare sørge for at vi er mentalt tøffe og holder sammen uansett hva som skjer der ute.»

Pacers store gjest (bokstavelig talt) for Game 3 var deres tidligere senter Roy Hibbert, som berømt (eller beryktet) avviste Carmelo Anthonys dunkforsøk i det største spillet i Knicks-Pacers-serien i Eastern Conference semifinalen i 2013.