Frankie Muniz endte på 33. plass på lørdag i sitt første Truck Series-løp siden «Malcolm in the Middle»-stjernen kunngjorde at han vil bli en fulltids NASCAR-racer neste sesong.

Muniz, som er 38, tok nylig hoppet fra deltidsracer til en full slate i Ford nr. 33 for Reaume Brothers Racing. Han gjorde to starter for Reaume Brothers denne sesongen i Truck Series.

Muniz har sagt at han er sikker på at teamet hans kan lykkes i denne serien, men lørdagens løp var preget av mekaniske problemer for Toyotaen hans.

Han kvalifiserte seg på 31. plass av 34 biler.

Han konkurrerte to ganger denne sesongen i NASCARs andrelags Xfinity Series, inkludert åpningen på Daytona International Speedway, og har også deltatt i ARCA Series, et av de nedre trinnene på NASCAR-matersystemet.

Muniz sa fredag ​​at hans endelige mål som sjåfør på heltid er å vinne løp.

«Jeg vil være best,» sa han, «men realistisk sett er serien tøff. Det er mange gode sjåfører og mange gode lag, men jeg tror at hvis vi konsekvent kunne være blant de 20 beste, ville det vært en stor prestasjon for oss.»

Den tidligere skuespilleren har vært rasentusiast i flere tiår. Muniz kjørte tempobilen for 2001 Daytona 500 – et løp der den syv ganger Cup Series-mesteren Dale Earnhardt ble drept på den siste runden.

Grant Enfinger fra CR7 Motorsports vant løpet – hans andre seier på rad.