Hvis du hadde sagt i løpet av den ordinære sesongen at et lag med vilje ville gå Juan Soto for å møte Aaron Judge med basene fulle, ville du trodd de tok vanvittige piller.

Vel, Guardians gjorde nettopp det i sitt 6-3-tap i kamp 2 av ALCS i en fantastisk utvikling.

Manager Stephen Vogt forsvarte senere beslutningen om å gå Soto med vilje med åpen første base og lade basene med én ut for dommer mens han lå bak, 2-0, i den andre omgangen.

«De slo ballen rundt på banen, og vi måtte stoppe kampen,» sa Vogt. «I den situasjonen vil du prøve å få en dobbeltspillball. Du vil prøve å få to outs med én pitch. Du vil prøve å finne en måte å komme deg ut av den omgangen på, og Cade (Smith) gjorde en god jobb med det.»

Håpet om å løpe inn i en dobbeltspillball gikk ikke i oppfyllelse, selv om Judge bare slo en offerflue for å øke ledelsen til 3-0 og den beleirede opprydningstrefferen Austin Wells slo til for å avslutte omgangen.

Smith, en høyremann, hadde erstattet starteren og andre høyrehendte Tanner Bibee, som Vogt tillot å utstede den tilsiktede turen før avreise.

Det er mulig at inntil Judge begynner å se ut som sitt MVP-selv, selv om han talte opp sin første homer i denne postseason senere i kampen, kan Soto fortsette å bli slått på store plasser.

Dommeren treffer bare .167 med en .735 OPS denne ettersesongen.

Følg The Posts dekning av Yankees i postseason:

«Det er vinn eller gå hjem,» sa dommeren om Soto som ble løpt med vilje. «Hver ut, hver omgang er viktig. De prøver å ta et par ut der med et dobbeltspill, men vi klarte å skrape ut et løp.»

Soto gikk 1-for-3 tirsdag, mens Judge kjørte i tre løp på en 1-for-3 natt.

Yankees har gjort et raskt arbeid med Guardians så langt for å ta en 2-0 serieledelse og sende Clarke Schmidt til haugen torsdag med serien som skifter til Cleveland for kamp 3.