LOS ANGELES – Juan Soto var praktisk talt et enmannsshow for Yankees på lørdag, med soloskuddet hans av Yoshinobu Yamamoto det eneste treffet fra Dodgers-starteren.

Singelen hans på niende omgang startet det eneste rallyet den saktmodige Yankees-forseelsen produserte i et 4-2-tap i Game 2 av World Series på Dodger Stadium.

«Det er en tøff start, men den er ikke over ennå,» sa Soto om 2-0-hullet.

Soto har vært like god i ettersesongen som han var under sin suverene ordinære sesong i The Bronx, men så langt har det ikke vært nok for Yankees i denne World Series.

Han kom opp med to outs i toppen av den tredje og sendte en 105 mph skriker over høyrefeltets vegg for å utligne kampen til 1-1.

Soto bøyde seg mot Yankees dugout på førstebasesiden før han sirklet rundt basene, og Yankees så ut til å være tilbake i spillet.

Carlos Rodon og resten av den ikke-eksisterende Yankees-serien sørget for at det ikke skjedde, så Sotos siste oktober-homer var bortkastet.

På spørsmål om hvorfor han var den eneste Yankee som hadde et svar for Yamamoto, pekte Soto på sin første omgang på battet, da han slo kort på en 3-2 pitch.

«Han viste meg alt han har i den første slagkampen,» sa Soto. «Jeg var klar for alt. Han gjorde en feil, og jeg gikk ikke glipp av det.»

Følg The Posts dekning av Yankees i postseason:

Han ledet også på toppen av den niende med en singel fra veggen rett utenfor Blake Treinen og scoret på Giancarlo Stantons en-ut singel.

Med Soto på vei mot free agency, er det ingen garanti for at han noen gang vil spille en ny kamp for Yankees når denne World Series er over. Og prislappen hans, som allerede er skyhøy når han kommer inn i denne serien, kommer bare til å gå opp etter denne visningen under sluttspillet.

I store deler av denne ettersesongen har det vært Soto, Stanton og Gleyber Torres som har stått for angrepet, mens Aaron Judge og den nederste halvdelen av lagoppstillingen har kommet seg opp.

Soto, som fylte 26 på fredag, har homered i tre av Yankees’ siste fire kamper, inkludert det enorme tre-løpsskuddet i Cleveland i den 10. omgangen av den clinching Game 5-seieren som sendte Yankees til World Series.

Siden den gang har Yankees scoret totalt fem løp, og Soto har scoret tre av dem.

Av de fire homerne hans denne postseason, har tre gitt Yankees ledelsen og en har uavgjort kampen. Soto er bare den tredje Yankees-spilleren som har gjort det, med Stanton – som også har gjort det i disse sluttspillene – og Bernie Williams, som gjorde det i 1996.

Soto er 14-for-41 (.341) denne ettersesongen med et par dobler, ni gange og syv strikeouts.

Hvis Yankees ikke er forsiktige, vil Sotos ytelse bare bli husket som en skuffende serie.