De sa han hadde muttere av stål.

Vinneren av en verdensmesterskapsturnering for barnespillet «conker» blir anklaget for å ha jukset seg til tittelen – med en stålkastanje funnet i lommen.

Dave Jakins, 82, en veteranspiller kjent som «King Conker», vant Conker World Championship i Southwick, England, søndag ved å knuse konkurransen – spillet krever at deltakerne trer kastanjer på en skolisse og deretter prøver å knuse hverandres nøtter. .

Men toer Alastair Johnson-Ferguson gråt stygt etter å ha tapt førsteplassen, og hevdet at Jakins tok en rask en, og la merke til at conkeren hans «oppløste i ett treff» under turneringen.

Jakins innrømmet at han hadde en stålkastanje i lommen – men bare som en spøk.

«Vi har to conkers fra Mr Jakins’ vinnerkamper, og snakker videre til dommere,» sa en talsmann for mesterskapet til Reuters nyhetsbyrå.

«Vi har en stor mengde bevis, som vi begynner å binde sammen,» sa han. «Hver kamp har to dommere, og det er en hoveddommer som overvåker ting i ringen. Det ville være vanskelig å ikke bli oppdaget juks.»

Så langt har han beholdt sin conkers-krone.

Mer enn 200 konkurrenter meldte seg på turneringen søndag bak en lokal pub, med inntekter brukt til veldedighet. Conkers dateres til midten av 1800-tallet og var en gang et populært barnespill.

I turneringer er deltakerne pålagt å trekke nøtter tilfeldig fra en sekk og har ikke lov til å tukle med dem når de har plukket dem.

I kvinnekonkurransen søndag tok Indianapolis-innfødte Kelci Banschbach, 34, førsteplassen, den første amerikaneren som vant turneringen siden 1965.