Mets nærmere Edwin Diaz ble kastet ut uten å kaste en pitch.

Natten til Diaz ble gjennomført før den noen gang startet da dommerne sjekket hendene hans for et ulovlig stoff for å starte den niende omgangen med Mets som ledet Cubs 5-2 på Wrigley Field søndag kveld.

Nesten umiddelbart så det ut til at dommer Brian Walsh flagget Mets’ closers hender da han gikk ut av dugout og Walsh nærmet seg Diaz for å sjekke hendene hans.

Raskt kalte Walsh over de andre dommerne for å inspisere Diaz sine hender og hansker, og etter noen øyeblikk og en rask samtale bestemte de seg enstemmig for å kaste Mets nærmere fra kampen.

Diaz så ut til å protestere litt, og Mets-skipper Carlos Mendoza kom ut for å snakke med dommerne, men til slutt forlot Diaz kampen.

Et nærbilde på ESPN-sendingen av Diaz sin hånd viste at det var veldig synlig en overdreven mengde fremmedlegemer på hånden hans, som ble lagt merke til av dommeren med en gang.

Utstøtingen setter Diaz i et spesielt tøft sted fordi å bli kastet ut for et brudd på klebrige ting kommer med en automatisk 10-kampers suspensjon.

Diaz har rett til å anke suspensjonen.

Drew Smith kom inn i kampen i Diaz sin plass etter at han ble sendt tilbake til klubbhuset og fikk de to første utgangene av omgangen før Jake Diekman ble hentet inn for å fullføre kampen.

Mets holdt på for en 5-2 seier over Cubs for å hente sin niende seier på de siste 11 kampene.

Diaz er nå den tredje Mets-pitcheren som blir kastet ut av en kamp for brudd på regelen om klebrige ting i Major League Baseball, og slutter seg til slike som Max Scherzer og Smith.

Søndagens hendelse var et tøft slag for Diaz, som så ut til å ha snudd et hjørne etter en tøff start på kampanjen hans i 2024, som har ført til at han mistet sin nærmere rolle og på et tidspunkt måtte gå på skadelisten.

Etter at han kom tilbake fra IL, hadde Diaz lagt ut tre strake målløse opptredener.