Med Mets’ ess på haugen; med spekteret av Phillies’ ess satt til å ta haugen søndag; med et tre-kamps showdown mot de hengende Braves; og med et utsolgt, energisk publikum på hånden, fant lørdagens Mets-kamp teknisk sett sted 21. september, men hadde vekten og følelsen av oktober.

Det var imidlertid ikke bare atmosfæren som virket verdig etter sesongen: The Mets spiller som et sluttspilllag.

I det som kan ha vært den mest bøllete ettermiddagen i Queens denne sesongen, var Sean Manaea dominerende og angrepet hans høyt nok, en syvende omgang med tre løp som gjorde forskjellen i en 6-3 seier over Phillies foran 44 152 på Citi Field.

Mets (86-69) ventet på avslutningen av Braves-kampen i Miami og vil avslutte denne serien mot Zack Wheeler før sesongen deres kan avgjøres fra tirsdag i Atlanta.

Carlos Mendozas gruppe vil gå inn i sitt mest betydningsfulle oppgjør for sesongen etter å ha delt en serie med NL East-beste Phillies i verste fall.

Luisangel Acuña lanserte sin tredje homer på bare sin åttende storligakamp, ​​og Francisco Alvarez røk sin femte dinger på sine siste ni kamper.

Men den uavgjorte kampen ble avgjort i den syvende, da et Mets-lag som hadde lagt igjen for mange på basen, endelig utnyttet mulighetene sine.

Mot den dominerende høyreorienterte Orion Kerkering, utgjorde Mets en trussel med at Starling Marte og Pete Alonso (som hadde ett treff, men nådde base fem ganger) fikk drillet.

Med én ut slo Brandon Nimmo en singel inn i venstre felt og skrek til dugouten sin av glede og plutselig med en ledelse.

Den ledelsen vokste, to slagere senere kom Alvarez gjennom for andre gang på dagen med en utespiller som splittet dobbel inn på venstresenteret som scoret to.

Phillies scoret én gang i den åttende mot Reed Garrett før Edwin Diaz kom inn med en løper på første og Kyle Schwarber på platen.

Diaz slo ut det potensielle utligningsløpet og – etter en Alonso-bloop la RBI-singelen til litt forsikring i bunnen av åttende – Diaz stengte Phillies på niende.

Mets og Phillies byttet ledelse gjennom de fem første omgangene.

Schwarbers hjemmeløp på den andre banen i kampen satte Mets i et hull.

Hjemmeløp av Alvarez og Acuna i andre omgang førte Mets før Nick Castellanos stakk ut balltre og trakk et soloskudd over venstrefeltveggen i den femte for å utligne kampen til 2-2, og satte scenen for det avgjørende. syvende.

Selv uten Francisco Lindor ser det ut til at Mets konsekvent finner en måte å unnslippe disse nærkampene. Like viktig er det at de har funnet et ess.

Manaea var utmerket igjen i syv pluss omganger der han ble belastet med tre løp på tre treff (to av dem homers) uten gange og med seks strikeouts.

På 11 kamper siden 30. juli har venstrespilleren bare tillatt så mange som fire løp én gang og har pitchet til 2,50 ERA.

Han var effektiv, og trengte bare 89 plasser for å komme inn i den åttende omgangen.

Etter at Manaea tillot en leadoff-singel til JT Realmuto, ga det femte største publikummet i Citi Field-historien ham stående applaus, og Manaea returnerte gesten med en lue og et blåst kyss.

Mets’ pitching og offensiv sent i spillet sørget for at de ikke ville beklage de tidligere tapte mulighetene, inkludert en sprett som gikk Phillies’ vei i den sjette.

Med Harrison Bader på første og to outs, sendte Acuña en bloop nedover høyrefeltet som var like utenfor rekkevidden til en glidende Castellanos.

Med Castellanos ute av spillet og midtbanespilleren Johan Rojas ikke i nærheten, rant ballen av jordet og inn i setene for en grounds-rule-dobbel som holdt Acuña på andreplass, Bader på tredje og kampen uavgjort.

Hvis ballen holdt seg på banen, ville minst ett løp ha scoret og den raske Acuña kunne ha kjørt til en homer inne i parken.

I stedet gikk Jose Iglesias opp og slo tilbake til Jose Ruiz, som slo ballen ned, kom seg og kastet ham ut for å rømme.

Manaea, Diaz og noen viktige svinger sørget for at spretten ble glemt.