I møte med Cincinnati nærmere Alexis Diaz på den niende, ventet Yankees’ beste håp, som det ofte gjør, på at Aaron Judge skulle komme til platen.

Dessverre for Yankees trengte de to slagere for å nå basen for å komme til Judge – som utgjør mesteparten av deres angrep i disse dager.

Men Trent Grisham slo til, og pinch-hitter Austin Wells fløy til høyre og den fallende Anthony Volpe spratt ut for å avslutte et 5-4-tap foran et annet stort publikum i The Bronx.

Med tapet har Yankees mistet seks av sine siste åtte og ni av sine siste 12.

De hadde håpet å ha lagt en underlig juni bak seg søndag ved å avslutte måneden med en seier i Toronto som inneholdt Gerrit Coles beste prestasjon siden han kom tilbake fra IL.

Men de samme bekymringsfulle trendene som har skadet Yankees i store deler av den siste måneden var tydelig igjen tirsdag.

Luis Gil hadde et tredje stygt utspill på rad, og klarte ikke å få ut i den femte omgangen, en del av det som har vært et voksende tøft i store deler av rotasjonen.

Likevel, etter å ha vært nede med fem løp i den femte omgangen, kom Yankees tilbake med tre i den sjette før dommerens angrep fortsatte med en annen homer en omgang senere som brakte dem til innenfor et løp.

Men Yankees fikk ikke en annen baseløper resten av kampen.

Det gjorde startpitching-problemene mer uttalt, siden ingen Yankees-starter har pitchet mer enn fem omganger siden Nestor Cortes kastet syv omganger mot Atlanta 23. juni.

Tirsdag viste Gil en viss forbedring fra sine to foregående katastrofer, da han hadde tillatt 12 løp på bare 5 ²/₃ omganger.

Denne gangen, etter en tur til Jonathan India for å starte kampen, trakk Gil de neste ni slagerne.

Men Elly De La Cruz knipset rekken med en leadoff-trippel til høyre i den fjerde.

Det førte til kampens første løp, da De La Cruz scoret da Jeimer Candelario fulgte med en RBI-groundout til andre.

Det ble fulgt av rygg-mot-rygg-turer før Nick Martini fløy ut til dypt høyresenter.

Med løpere på hjørnene og to ut, fikk Gil Noelvi Marte til å fly ut til høyre for å holde det et ett-løpsspill.

Gil snublet imidlertid igjen i den femte, og traff Stuart Fairchild med en 1-2-bytte og tillot en homer med to løp til å sentre til Will Benson.

Gil fortsatte å nøste opp, da han fulgte Bensons hjemmebane ved å bore India.

Det viste seg å være det for høyrespilleren etter fire pluss omganger.

Caleb Ferguson gikk inn og ga umiddelbart opp et langt to-løps hjemmeløp inn i den besøkende bullpen til De La Cruz og gjorde 5-0

Den slitende Ferguson har blitt scoret på i fire av sine siste seks opptredener, og Yankees har tapt hver av de siste seks gangene venstrespilleren har kastet.

Yankees’ angrep kom til slutt til høyrehendte Graham Ashcraft – som hadde en ERA på 8,53 i sine fire foregående starter – i den sjette, med en singel av Aaron Judge til start, en walk av Alex Verdugo etterfulgt av en RBI-singel fra Gleyber Torres.

Overfor Nick Martinez slo Ben Rice en to-runs dobbel til høyre for å kutte underskuddet til 5-3.

Dommerens 32. homer, et soloskudd til venstre med to outs på venstre Sam Moll i den sjuende, gjorde 5-4.

Poengløse omganger ut av bullpen fra Jake Cousins, Tommy Kahnle og et par shutout-rammer fra Luke Weaver bidro til å holde Yankees i spillet.

Når det gjelder rotasjonen, har torsdagsstarteren Marcus Stroman vært skjelven i to av sine tre tidligere starter, og Cortes, som ikke vil pitche denne serien, var solid i tre strake uttak før han snublet i Toronto sin siste time out.

Mest bekymringsfull er onsdagens startende, Carlos Rodon – som sammen med Gil har sett sesongen sin endret nylig.

I sine tre siste starter har Rodon tillatt 20 opptjente løp, sammen med 28 treff, seks gange og fem homers på bare 13 ²/₃ omganger.

Den har tatt venstresidens ERA fra 2,93 til 4,42 og bringer tankene til seg mange dårlige minner fra hans første sesong i The Bronx.

«Jeg føler at alle disse gutta har gitt oss grunn til å tro at de burde gå ut og opptre,» sa Aaron Boone før kampen. «Det er optimisme der, men åpenbart ønsker vi å være mer konsekvente også.»