Yankees-klubbhuset forble beintørt tirsdag kveld, karene med champagne og øl holdt på lager i minst én dag til.

Med en sjanse til å levere et knockout-slag til Orioles personlig og erobre American League East, kastet Yankees bort noen muligheter til å slå og falt i stedet 5-3 i The Bronx.

Yankees’ magiske tall for å vinne divisjonen forble på ett – og ledet Orioles med fem kamper med fem igjen – mens deres magiske tall for å sikre ALs beste rekord (for hjemmebanefordel gjennom ALCS) holdt seg på tre.

Det eneste tirsdagens tap garanterte var at Orioles (87-70) vil vinne sesongserien mot Yankees (92-65), som bare vil spille inn hvis Orioles vinner og Yankees taper, med tiebreaker i gang til Baltimore.

Yankees hadde en sjanse til å gjøre alt dette opprøret, men koste seg ved å kjøre inn i en tredje ut med Aaron Judge på dekk i en ett-runs-kamp i bunnen av den syvende omgangen.

Etter 4-1, da Yankees kom inn i rammen, så ut som om de skulle bruke litt sen magi for å vinne divisjonen med stil.

Gleyber Torres (3-for-4) rev en grunnregel-dobbel til høyre felt utenfor Yennier Cano som kuttet underskuddet til 4-2 og brakte opp Juan Soto med publikum på beina klar til å eksplodere.

Soto leverte en RBI-singel til høyre felt og fortsatte å løpe til andre base på kastet hjem som var sent i forsøket på å kapre Alex Verdugo for løpet som gjorde 4-3.

Torres hadde i utgangspunktet tatt en sving rundt tredje base, men var nesten helt tilbake til sekken da han dro hjem da catcher Adley Rutschman kastet seg til andreplass for å prøve å få Soto.

Soto skled trygt inn, men Orioles fikk Torres i en rundown og til slutt merket ham ut for å avslutte omgangen og frarøve Judge – som hadde slått sitt 56. hjemmeløp i det fjerde – en sjanse til å ta ut kampen eller ta ledelsen.

Colton Cowser ledet deretter fra toppen av den åttende med et 432 fots hjemmeløp av Ian Hamilton som satte Orioles opp til 5-3.

Yankees truet igjen på bunnen av den niende mot den vaklende Orioles bullpen. Anthony Rizzo trakk en én-ut-gang før Jasson Dominguez – pinch-hitting for Anthony Volpe mot høyre Seranthony Dominguez – slo seg på andreplass.

Clarke Schmidt slo ut tre av de fire første slagerne han møtte før Orioles tok en 1-0 ledelse i andre omgang. Jordan Westburg slo en singel til venstre, og Ryan O’Hearn slo en bakkeregeldobbel nedover høyrefeltet som spratt inn i setene.

Heston Kjerstad kom opp neste, og med en ute og Yankees som spilte innfeltbacken, slo han seg til andre base for å kjøre inn et løp.

I den fjerde omgangen ga Schmidt et leadoff-walk til Anthony Santander som kom tilbake til skade. Han trakk de neste to slagerne, men kastet en vill pitch til O’Hearn, slik at Santander ble nummer to.

O’Hearn trodde da at en 3-1 pitch var ball fire, men det ble kalt en strike og forlenget baten, noe han utnyttet ved å skyte en singel gjennom venstresiden til 2-0.

Dommer kuttet underskuddet i to i bunnen av omgangen da han knuste Dean Kremers 3-2 splitter til venstre felt for sitt 56. hjemmeløp for sesongen. Det markerte femte gangen i år at Judge har homered i tre strake kamper, og satte prikken over i-en på en sannsynlig MVP-kampanje.

Yankees hadde da en ypperlig mulighet til å utligne kampen eller ta ledelsen i den femte omgangen, bare for en av de største kildene til fansbestyrtelse for å gi dem ekstra drivstoff.

Rizzo og Volpe ledet av rammen med rygg-mot-rygg-ganger for å få opp Alex Verdugo, som slo en helikopter midt oppe til Gunnar Henderson for et enkelt dobbeltspill.

Publikum på 41 149 overøste Verdugo med buord da han dro tilbake til graven. Han startet i venstre felt tirsdag over Dominguez da Aaron Boone prøver å holde begge spillerne i miksen med en avgjørelse om hvordan Yankees håndterer posisjonen i sluttspillet.

Orioles økte deretter ledelsen i toppen av den sjette, da Santander drillet et hjemmeløp alene fra høyrefeltets stolpe, og avsluttet Schmidts natt etter 5 ¹/₃ omganger.

Etter at Giancarlo Stanton var nær ved å utligne kampen i bunnen av den sjette – hans dype ball til høyre skåret feil og en kule til venstre gikk helt feil – sørget Ramon Urias for til en 4-1-ledelse da han drillet et soloskudd på Tim. Mayza.